maanantai 28. lokakuuta 2013

What a perfect day

Lou Reed meni, mutta kurssi jatkuu...

Taistelin tunnin kuvan saamiseksi Driveen. Kävi ilmi, että kuvan maksimikoko on 2000x2000 minkä Driveen voi tuoda. Etsin aikani ohjelmaa, millä pienentäisin kännykkäkameralla ottamani kuvan. Dropbox lopulta toi helpotuksen huokauksen. Näppärä tapa tuoda kuva sähköiseen muotoon ilman skanneria... nyt kun asian tietää.
  1. Ota paperistasi kuva kännykällä.
  2. Luo esim. dropbox-tili ja aseta puhelimen kuvat latautumaan dropboxiin heti kun langaton verkko on saatavavilla. Aikaa kuluu kuvan ottohetkestä alle minuutti.
  3. Muuta kuvan koko, niin että kumpikaan sivuista ei ylitä 2000 pikseliä.
  4. Tuo kuva Driveen valitsemalla kansio mihin sen haluat. Luo tänne asiakirja, kohdasta lisää valitse kuva ja keskellä ruutua valitse ladattava kuva.

Huomisen tunnin aihe on ilmasto ja tunnin kulku on jälleen kerran soppa vanhaa, uutta ja ehkä jotain sinistäkin? Alussa lyhyt tutustuminen käsitteeseen ilmasto ja lyhyt katsaus ilmastodiagrammeihin. Normaali tunti jatkuisi tästä ilmastodiagrammitehtäviin. Poikkeusta ei tule nytkään. Twisti on se, että Drivessä on opiskelijoille kolme pareittain tehtävää tiedostoa. Tehtävät tehdään perinteisesti arvuutellen, minkä jälkeen asiat tarkastetaan netistä. Tämä lisää esim. karttatietoutta opiskelijoiden selvitellessä mikä diagrammi sopii mihinkin kartan pisteeseen. Pisteiden kohdalla olevat kaupungit ovat nimeämättömiä, joten homma lähtenee liikkeelle kaupunkien etsimisestä. Huomisen tehtävät ovat mallia:

1. Tilastossa on kahden kaupungin ilmastotiedot. Tee ilmastodiagrammit erilliselle paperille ja selvitä mitkä kaupoungit ovat kyseessä.

2. Helppo vuoden 2000 yo-tehtävä. Kuusi kapunkia ja kuusi lämpötilakäyrädiagrammia.

3. Vaikeampi tehtävä. Kuusi haastavaa diagrammia ja 9 pistettä kartalla. Tätä ruuvatessa netti tulee olemaan melkoinen apu. Aiemmasta viisastuneena annoin hakusanoja, millä ilmastotietoja kannattaa netistä tonkia.

Aiemmassa tekstissäni mainitsin Padlet.com:n käytön tulevalla tunnilla. Kävin luomassa seinän ja kehitin aiheenkin. Seuraava tunti siis paketissa toteutusta lukuunottamatta. Hugo peikon sanoin, jos joku sen mönkijän muistaa: "Nyt on edessä enää pahin"

Ehkä saamme Padletin seinän näyttämään Andy Warholin taiteelta, tai sitten emme. Tässä se luvattu Lou Reed kuitenkin,

What a perfect day

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti