torstai 10. lokakuuta 2013

Uuden ajan koitto

Mikään ei ole enää entisensä! :)

Driven käyttöönottamisen jälkeen paino kurssilla siirtyy tehtäviin töihin, sisällönhallintaan sekä tietysti seuraavaksi koittavaan Padien käyttöönottoon.

Kopioin opiskelijoille luentomuistiinpanot kansioon kaiken materiaalin, mitä minulla kurssiin liittyen sähköisenä oli. Täältä voivat sitten ammennella kuunnellessaan opettajan jorinoita. Lisäksi tein samaan kansioon huomista tuntia koskien uuden kansion, missä on pähkinänkuoressa maan liikeisiin liittyen pääkohtia. Todennäköisesti iso osa tunnista menee Pädien kanssa pelleilemiseen, mutta jotain asiaakin pitäisi saada mukaan runnottua. Entistä vahvempana mielessä liikkuu kysymys miten käy kurssin sisällön, kun pädit ovat kuvioissa mukana. Asiaa on valtavasti, mutta aikaa rajallisesti ja vielä rajallisemmin e-teeman ansiosta. Olen korostanut opiskelijoille tätä kahdella edellisellä tunnilla sanoin:
"Jokainen video ja kuva mitä kurssilla katsotaan vastaa ajatukseltaan ja tärkydeltään samaa asiaa kuin kirjoittaisitte sormenpäät verillä vihkomuistiinpanoja koko tunnin."

Hetki sitten loin vielä avoimen palautuskansion, minne toivoin ajatuksia, parannusehdotuksia, sokeria ja kuraa! Ennen kaikkea kuraa! Tietäisi mitä pitää parantaa...
En onnistunut jakamaan kansiota. Ehkä googlen toiminnon eivät olekkaan aivan aukottomia. No, ehkä syy on kuitenkin tämän edessäni olevan koneen...Minun syy ei kyllä varmasti tällä kertaa ole...ehkä. Postuumisti: Jakaminen onnistui vanhalla rutiinilla kotikoneelta samana iltana.

Ajatukset pyörivät kurssin sisällössä koko ajan. Illalla on vaikea nukahtaa, kun ajatukset kääntyvät koko ajan johonkin ladatavaan appsiin tai muuhun asiaan. Toisaalta kiva, että on pitkästä aikaa jostain tällä tavalla innostunut, mutta toisaalta... Onneksi homma kestää sen reilun kuukauden ja tiedostan, että jokainen uhraamani ajatus on pois epävarmuudesta tunneilla.


Illan viimeisenä hitaana loin taas kerran kansion. Tällä kertaa sisältönä on ohjeistus tuntialustuksiin. Opiskelijat tekevät arvotuin parein antamani aiheen mukaisen, noin 5 minuutin kestoisen alustuksen sovitulle tunnille. Alustuksen tulee hyödyntää TVT:tä ja siinä tulee olla tekstin lisäksi kuvaa, ääntä tms. Tekstiosio lisätään palautuskansioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti