keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Breakthru

Kuningattareinen läpimurto. Toteutin reilun puolen tunnin kestoisen session Padlet.com:lla. Aiheena oli maan sisärakenne. Valmistelin tekstiä ja kuvaa sisältävän aineiston reilussa puolessa tunnissa tuntia edeltävänä päivänä. Samalla "käsikirjoitin" kuvassa näkyvän padlet-seinän, jotta tiesin mitä liitän mihinkin kohtaan. Käsikirjoituksessa käytin apuna pädiä, jolloin näin miten seinä näkyy opiskelijoille todellisessa tilanteessa. Taas etukäteisvalmistelulla on tärkeä merkitys, jotta homma toimii ainakin riittävällä tarkkuudella ja nopeudella. E-opetus vaatii samanlaista tuntienvalmistelua kuin perinteinenkin opetus.

Seinän kolme vasemmanpuoleisinta tekstikenttää ovat minun toteuttamiani ja oikealla näkyvät pienet kuusi tekstikenttää ovat puolestaan opiskelijoiden kysymyksiä, joihin vastailin reaaliajassa. Kysymykset näkyvät punaisella ja vastaukseni mustalla. Seinän tekemiseen meni aikaa puolisen tuntia. Pikapalaute opiskelijoilta oli lähes lapsenomaisen innostunut. Toimiko kysymykseni keräsi kuorohuudon "toimi". Linkki seinästä jää opiskelijoille näkyviin, joten seinää voi käyttää esim. kokeeseen valmistautumiseen. Suljin kuitenkin varmuuden vuoksi kirjoitusoikeudet seinälle.



Seinän luonti on varsin yksinkertainen tapaus:

  1. Mene osoitteeseen padlet.com ja luo seinä + merkistä (ei vaadi välttämättä kirjautumista, mutta muistaakseni kirjautumattomat seinät katoavat 24h kuluttua)
  2. Kaksoisklikkaa seinää, niin pääset kirjoittamaan sille ja lisäämään kuvia.
  3. Asetuksista pääset vaikuttamaan seinän julkisuuteen. Kävijät voivat lukea, kirjoittaa tai muokata seinää valintasi mukaan.
  4. Jaa seinän linkki esim. kopioimalla nettisivun osoite ja lähettämällä se oppilaiden sähköpostiin tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti