perjantai 11. lokakuuta 2013

Maailmankirjat sekaisin

Jaoin padit. Eeppinen sekamelska! Kysymyksiä. Eiks tänne voi ladata mitään jne...
No lähes kaikki saivat omansa. Allekirjoitimme sopimukset ja otin kaikille kotiterveisinä kopiot soppareista.

Tunti meni aika lailla padeilla pelaillessa. Muutama hurja teki jotain palautuskansioihinsa. Aika vaatimatona tosin. Vaatimukset on aika kovat. Lukion juuri aloittaneiden pitäisi ottaa käyttöön padit, opetella niiden käyttäminen, ohjelmat, tekniikka, hillitä mielihalunsa randomsurffailuun ja oppia jotain. Tämä kaikki siis vain yhden kurssin osalta. Lisäksi pitkä matikka ja A-ruotsi jne...Seuraavan tunnin ajattelin pitää lähes perinteisenä näyttäen vain yhden juuri tekemäni videon. Tulee muuten paha sokeridarra!

Päivän teema oli apple koulutuksessa saamaani oppia apuna käyttäen ruuvata video aiheesta magnetosfääri. Eilen lataamani appsit, explain everything ja Imovie in action. Kaneettina, Explain everything on tolkuttoman hyvä ja monipuolinen kuvan, äänen jne. yhdistämisohjelma. Voit piirtää ja puhua ja nauhoittaa samalla kaiken tämän.

Valmiin video polku on kuta kuinkin tämä:

  • Mieti aihe, avaa EE (explaine everything)
  • Etukäteisvalmistele diat, joita tulet tarvitsemaan. Lataa kuvia netistä tms. kuvavirtaasi ja liitä niitä dioihin oikeisiin kohtiin. Piirrä dioihin tarpeen mukaan.
  • Käynnistä alalaidasta rec nauhuri ja puhu. Anna nahurin juosta ja kerro asiasi vaihtaen diaa tarpeen mukaan. Piirrä tarpeen mukaan jokaiseen diaan.
  • Lopputuloksena on diasarja, missä jokaisessa kuvassa on puhetta, piirrosta ja valmiiksi ladatut objektit.
  • Vie kuvasarja videona kuvavirtaasi (kestää minuutteja)
  • Avaa iMovie ja etsi videosi kuvavirrasta. Siirrä video sivun alalaitaan ja lisää tarpeen mukaan teemamusiikkia tai äänitehosteita.
  • Valmis video voidaan toistaa iMovien tai kuvavirran kautta.
Magnetosfääri

EE matskun voi toistaa suoraan kuvavirrasta ilman iMovie käsittelyä. Valmiin 5 minuutin klipin tekemiseen meni aikaa n. tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti