maanantai 9. joulukuuta 2013

Testing, testing... One, two, three


Pähkäilin pitkään kokeen toteutusta ja sisältöä. Päädyin lopulta siihen, että pidän vain osan kokeesta sähköisenä. Alustaksi valikoitui luonnollisesti Drive, mikä toimi muutenkin koko kurssin selkärankana. Driven lomake (form) toiminnolla loin kokeen kolmiosaisen sähköisen puolen. Tämän lisäksi opiskelijat vastasivat pariin tehtävään perinteisesti paperille.

Sähköisen osion ensimmäinen tehtävä oli täyttää palautekysely kurssista ja sen kulusta. Toisena oli 6 monivalintatehtävää ja viimeisenä videotykiltä tehtävä kuvatunnistus, minkä vastaukset annetiin lomakkeeseen. Osio toimi teknisesti hyvin ja keräsi opiskelijoilta kehut. Lomakkeen ehdoton etu on sen helppo tarkistettavuus. Lomakkeen kohdasta vastaukset saa erilteltyä jokaisen opiskelijan vastaukset sekä tehtyä yhteenvedon vastauksista. Esimerkiksi palautekyselyn monivalinnoista näkee suoraan kuinka monta prosenttia vastaajista on valinnut kohdan: "kurssi oli hyödyllinen..." 5 portaisella asteikolla.

Kokeen sähköinen osio toimi teknisesti varsin hyvin. Mitään erityistä hyötyä tästä ei kuitenkaan ollut ja koska Pädi on varsin kömpelö laite toteutukseen jää kokonaisuus maksimissaan neutraaliksi ellei peräti sen alle. Parasta on ehdottomastai monivalintojen täyttäminen, missä kirjoittamista ei tarvita vaan vastausten antaminen perustuu "rasti ruutuun" -menetelmään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti