maanantai 11. marraskuuta 2013

10 000 Days

Päämäärä ei ole tärkeä, matka on. Välillä tuntuu, että tätä matkaa on tullut taitettua 10 000 päivää. Eilen valmistelin kenties viimeisen kerran tämän kurssin oppituntia. Aikaa kului liki viisi tuntia, mutta lopputulos tyydytti. Aiheena oli Prezi.com esitelmäohjelman avulla tehty esitys maapallon eksogeenisistä tapahtumista, rapautumisesta ja eroosiosta. Tämän esityksen avulla on tänään tarkoitus käydä 75 minuutin aikana läpi kolme kirjan suhteellisen haastavaa kappaletta. Esitys on kaikille avoin ja käytettävissä ilman kirjautumista.

Toinen kokeilemani uusi asia on Driven lomake (form). Tein tällä palautekyselyn kurssiin liittyen. Lomakkeesta ja tuloksista enemmän sitten kun pahimmat veriroiskeet ovat kuivuneet.

Prezi osoittautui maineensa veroiseksi esitelmäntekotyökaluksi. Käyttäminen on helppoa ja helposti muokattavissa ja ulkoasu hivelee silmiä. Silmien hivelyyn liitteyn ei tekijän tarvitse juurikaan murehtia, vaan se tulee ikään kuin kylkikauppana ohjelman mukana. Prezi hoitaa itsekseen tekemästäsi materiaalista hienon näköisen shown. Tilannetta voisi verrata upeaan täytekakkuun, joka näyttää jo sellaisenaan tosi hienolta, mutta voit tarpeen tullen vielä ropistella kakun päälle suklaapuruja tai nonparelleja lisäkoristeeksi. Prezi-esitelmän teko karkeasti kohta kohdalta.

  • Mene osoitteeseen Prezi.com ja luo tili.
  • Katso prezi.com:sta tai youtubesta noin minuutin esittelyvideo aiheesta
  • Selaile explore kohdasta ihmisten tekemiä töitä, niin saat kuvan mitä ohjelmalla voi tehdä.
  • Aloita uusi prezi. Voit valita taustan, tietyn rakenteen tai tehdä täysin avoimen esitelmän.
  • Klikkaa vasemmassa reunassa olevaa ylintä ruutua. Valitse ikkunan alalaidasta haluatko tekstiä, kuvaa vai molempia.
  • Luo uusi ikkuna sivun ylälaidan Frames & arrows -kohdasta. Ohjelma zoomaa esityksessä automaattisesti järjestyksessä seuraavaan ikkunaan.
  • Kohdasta Insert voit lisätä työhösi esim. rakenteita Diagrams alakohdasta.
  • Sivun vasemmassa laidassa olevasta ylä-alasuuntaisesta ikkunaruudukosta voit hallinnoida aukeavien ikkunoiden järjestystä. Raahaa ikkun oikealle paikalleen.
  • Luo siis esim. yksi ikkuna. Kirjoita tähän tekstiä, siirry sivummalle ja luo Frames & Arrows .kohdasta uusi ikkuna. Kirjoita tähän tekstiä jne...
Prezin tekeminen oli varsin kivaa, mutta aikaavievää puuhaa. Pikaisen esityksen tekeminen onnistuisi minulta tämän yhden laajan esityksen tekokokemuksen perusteella vartissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti